Kleiklinkers

Voor mensen die het neusje van de zalm willen en over een iets ruimer budget beschikken raden wij kleiklinkers aan. Deze klei wordt tot klinkers gevormd in mallen, geperst en gedroogd.

Daarna worden de klinkers gebakken op 1180 Graden. Het voordeel van dit product is dat de kleur natuurlijk is en nooit kan veranderen, de klinkers zijn minder gevoelig voor vuil en mossen en worden mooier met de tijd.

 

Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar o.a Waalformaat en dikformaat. Ondertussen bestaan ook kleiklinkers als waterpasserende optie. (Zie foto's) 

 

 

Kleiklinkers zullen U door elke tuinarchitect warm aanbevolen worden en passen bij elke bouwstijl en wat meer is: een goed geplaatste kleiklinker kan zelf verschillende generaties meegaan en is tijdloos.

 

Project met waterpasserende kleiklinker

Uniek project: Aanleg hoevetuin met gerecupereerde oude kleiklinkers

Hieronder nog enkele foto's van een uniek project. Met oude gerecupereerde kleiklinkers werd deze prachtige landschapstuin omgetoverd tot een rustiek geheel. 


Klinkers

 

De betonklinker is nog altijd de topper zowel voor opritten, tuinpaden en terrassen.

Het gamma is zeer groot zowel qua kleuren als formaten. De nieuwste trends zijn de grotere formaten en strakke vormen. De meeste betonklinkers zijn tegenwoordig voorzien van een hardere slijtlaag waardoor ze minder gevoelig zijn voor mossen en roet.

 

Wij verdelen praktisch alle grote merken en bij al deze firma's ligt de kwaliteit zeer hoog en is het eindproduct maatvast en kleurecht. De formaten van de klinkers worden door U gekozen uit een eindeloos gamma van vierkante of langwerpige stenen, verouderd of strak. 

 

Waterpasserende betontegels